XIAOMI MI BAND 7: KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ

Xiaomi Mi Band 7: Alt, hvad du har brug for at vide

Aluksi puhutaan nimestä. Se on saattanut jo aiheuttaa sekaannusta, joten selvitetään asiaa.

Onko Xiaomi Mi Band 7 ja Xiaomi Smart Band 7 sama älykello? Vastaus on kyllä. Tuotesarja tunnetaan joskus myös nimellä Xiaomi Mi Smart Band tai yksinkertaisesti vain Mi Smart Band. Yksinkertaisuuden vuoksi tässä artikkelissa puhutaan Xiaomi Band 7:stä ja Mi Bandista.

Tavoitteenamme on tässä artikkelissa esitellä lyhyesti Mi Band -kuntoseurantalaite ja selittää ja kontekstualisoida joitakin sen hienoja ominaisuuksia, kuten unenseurantaa, sykkeen seurantaa ja kuntoiluapua.

Puettavan teknologian massiivisilla markkinoilla Xiaomi Mi Band jää usein huomiotta, mikä on mielestämme sääli, sillä se on loistava kuntoilunseurantalaite hyvillä ominaisuuksilla paljon edullisempaan hintaan.

Yksi nopea asia, joka on hyvä ottaa huomioon ennen Xiaomin älykellojen ja kuntoilunseurantalaitteiden maailmaan tutustumista, on alueellisuus. Xiaomilla saattaa joskus olla paikallinen malli, esimerkiksi kiinalainen versio, ja sitten myös Global Mi Smart Band, joka löytyy kaikkialta muualta. Näiden kahden version välillä saattaa joskus olla eroa, mutta yleensä ei ole, ellet ole ostanut kuntoilunseurantalaitetta matkustaessasi.

Xiaomi ja heidän kuntoilijansa

Xiaomi on kiinalainen yritys, joka on noussut nopeasti yhdeksi maailman suurimmista älypuhelinvalmistajista. Laadukkaista ja kohtuuhintaisista laitteistaan tunnettu Xiaomi on luonut maineensa huipputeknologian toimittamisesta suurille massoille. Vuonna 2010 perustettu Xiaomi on sittemmin laajentunut moniin eri tuotekategorioihin, kuten älykkäisiin kodin laitteisiin, sähkömopoihin ja jopa riisinkeittimiin.

Viime vuosina Xiaomi on tehnyt itselleen nimeä myös puettavien laitteiden maailmassa, sillä sen älykellot ja kuntoilijan mittarit tarjoavat vaikuttavia ominaisuuksia murto-osalla kilpailijoidensa hinnasta. Tässä blogissa tarkastelemme lähemmin Xiaomin Band 7 -kuntoseurantalaitetta, tutkimme sen ominaisuuksia ja sitä, mikä erottaa sen kilpailijoista.

Xiaomi Band 7:n edut ja toiminnot

Miksi siis valita Xiaomi Band kaikista markkinoilla olevista älykelloista? Mitä se tarjoaa sen lisäksi, että se on edullinen kuntoilunseurantalaite? Sitä me olemme täällä selvittämässä.

Kuten edellä mainitsimme, puettavan teknologian markkinat ovat massiiviset ja kasvavat päivä päivältä, ja niihin kasvaa sekä jo vakiintuneita tuotemerkkejä että täysin uusia yrityksiä.

Jos siis olet kiinnostunut ostamaan ensimmäisen älykellosi tai kuntoilijan, saattaa tuntua fiksummalta valita vakiintuneempi tuotemerkki, kuten Apple Watch, yksi monista Fitbitistä tai Garmin - ja jos haluat toimia juuri näin, siinä ei ole mitään väärää.

Kuluttajina meillä on taipumus olla merkkiuskollisia, kun olemme tyytyväisiä, ja siinä mielessä muilla tuotemerkeillä on etumatka. Sinulla saattaa esimerkiksi olla Samsungin televisio, johon olet erittäin tyytyväinen, ja sinulla on myös yksi Samsungin upeista älypuhelimista, joten kun on aika investoida älykelloon, mihin merkkiin aiot pitäytyä? Mieluummin valitset todennäköisesti tunnetun kuin tuntemattoman, ja hyvästä syystä - käytät kovalla työllä ansaitsemiasi rahoja.

Mutta kun tämä kaikki otetaan huomioon, on vielä jotain sanottavaa Xiaomista ja heidän Xiaomi Mi Smart Bandistään. Se ei johdu vain siitä, että se on halpa kuntoilunseurantalaite (vaikka sekin on hyvä asia), vaan myös siitä, että hinta huomioon ottaen Xiaomi onnistuu tuottamaan parhaita kuntoilutekniikoita, joilla on uskomattoman tarkka ja kokonaisvaltainen lähestymistapa terveystietoihin ja kuntoilunseurantaominaisuuksiin.

Joten hypätäänpä sitten asiaan.

Kuntoseurantaominaisuudet

Meidän mielestämme ei ole liian rohkeaa kutsua Xiaomi Mi Smart Bandia täydelliseksi kuntoilun seurantalaitteeksi, ja selitämme miksi.

Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa. Olitpa sitten yrittämässä päästä kuntoon, keskellä matkaa pysyä kunnossa tai yrittämässä saavuttaa hyvin tiettyä kuntotavoitetta, lähes aina saavutat pisteen, jossa huomaat kysyväsi itseltäsi: toimiiko mikään tästä? Pääsenkö lähemmäs sitä, missä haluan olla? Kuntoilussa, liikunnassa ja urheilussa ei tietenkään ole kyse vain ponnisteluista tiettyä tavoitetta kohti. Kehon kanssa työskentely on hauskaa ja hyväksi sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille. Silti, vaikka nauttisitkin siitä, ei koskaan tee pahaa, jos voit seurata edistymistäsi ja kaikkea tekemääsi kovaa työtä.

Jos tämä on jotain, mistä olet kiinnostunut, Xiaomi Mi Band on loistava työkalu.

Aluksi: Mi Bandissa on 120 urheiluasetusta, mikä tarkoittaa, että se voi melko hyvin ottaa huomioon kaiken fyysisen, mitä teet. Tämä ei ole vain hienoa monipuolisuuden ja tietojen tarkkuuden varmistamisen kannalta, vaan se auttaa myös ottamaan huomioon useampia liikuntamuotoja.

Jos siis haluat tietää, kuinka monta kaloria on palanut hyppynarulla hyppimisestä tai tunnin tai kaksi uintia altaassa, Mi Band on tukenasi.

Mutta se ei tietenkään seuraa vain kapealla alueella tapahtuvia aktiviteetteja. Kuntoasetusten ja terveysominaisuuksien joukosta löydät asetukset pitkänmatkan juoksua, sisäpyöräilyä, ulkojuoksua, tennistä, soutulaitetta ja monia muita varten.

Lisäksi Xiaomin oma henkilökohtainen aktiivisuusäly (PAI, Personal Activity Intelligence) on seuraavan tason tapa seurata kuntoasi ja tavoitteitasi. Henkilökohtainen aktiivisuusäly ottaa huomioon sinusta kertovat asiat, kuten sukupuolesi, ikäsi, sykkeesi ja muut tiedot, ja antaa sinulle pisteet. Mi Band -laitteesi ottaa sitten huomioon kaiken, mitä teet päivän aikana, mikä vaikuttaa PAI-pisteytykseesi.

Yleinen terveys

Terveys ei tietenkään ole vain harjoittelua, ja terveys voidaan määritellä, mitata ja ymmärtää monin eri tavoin. Terveys on sekä fyysistä että henkistä, ja optimaalinen ratkaisu on löytää tasapaino näiden kahden välillä.

Mitä hyvä terveys siis tarkoittaa sinulle? Onko se tuntien paiskimista kuntosalilla, hikoilua ja sitä, että tunnet kestävyytesi kasvavan? Onko se rungon vahvistamista ja joustavuuden lisäämistä joogan avulla? Vai onko se ruokavalion hallintaa, jotta saat mahdollisimman paljon energiaa kaikesta syömästäsi? Onko se kenties se, että pääset parhaaseen mahdolliseen mielentilaan, jotta pystyt selviytymään jokapäiväisestä elämästäsi joogan, hengitysharjoitusten tai mindfulnessin avulla?

Usko tai älä, Xiaomi Mi Band voi auttaa sinua myös siinä.

Aluksi Mi Band voi mitata veren happisaturaatiota pulssioksimetrin avulla. Siinä on myös edistyksellinen sykemittaus, joka antaa sinulle tarkat syketiedot, jotka ovat ilmeisistä syistä erittäin tärkeitä terveyden ylläpitämisen kannalta.

Yksi siisteimmistä ominaisuuksista, mitä meihin tulee, on stressin seuranta. Tämän ominaisuuden avulla voit saada reaaliaikaisia tilastoja stressitasoistasi koko päivän ajan, ja se voi myös näyttää stressitasosi ajan mittaan, mikä saattaa auttaa sinua tunnistamaan - ja ehkäisemään - stressaavia hetkiä ja tilanteita.

Unen seuranta

Et ehkä ajattele unta kovinkaan paljon, ja kun ajattelet sitä, se saattaa johtua siitä, ettet ole nukkunut tarpeeksi. Uni on kuitenkin erittäin tärkeää sekä fyysisen että henkisen hyvinvointisi kannalta.

Maailmanlaajuisessa unitutkimuksessa 62 % aikuisista sanoi, että he eivät nuku niin hyvin kuin haluaisivat, ja yli 20 % Pohjois-Amerikan aikuisväestöstä on kokenut unettomuutta. Vertailun vuoksi todettakoon, että terveen aikuisen tulisi nukkua 7-9 tuntia yössä.

Myönnetään, että nukkuminen voi olla helpommin sanottu kuin tehty - etenkin nykymaailmassa. Teknologia, viihde ja viestintä eivät ole koskaan olleet helpommin saatavilla tai lähempänä, ja sen sijaan, että olisimme tylsistyneet, huomaamme nyt, ettemme pysty virittäytymään ja olemaan tavoittamattomissa. Mutta entä jos voisimme käyttää tätä teknologiaa hyödyksemme?

Markkinoilla ei todellakaan ole puutetta uniteknologiasta. Makuuhuoneeseen on olemassa valoja, jotka himmenevät yöllä ja syttyvät aamulla jäljittelemään auringon luonnollista kulkua. On olemassa koneita, jotka tuottavat valkoista kohinaa, joka auttaa sinua rentoutumaan ja hukuttaa ympäristön muut, ärsyttävämmät äänet, kuten vilkkaasti liikennöidyn kadun tai energiset naapurit. On myös pimennysverhoja ja erityisiä peittoja, jotka auttavat sinua säätelemään lämpötilaa nukkuessasi. Mutta mitä yhteistä näillä kaikilla on? Ne on joko suunniteltu auttamaan sinua nukahtamaan - tai pysymään unessa.

Se, mitä Xiaomi Mi Smart Band tarjoaa, on monimutkaisempaa ja sitäkin mielenkiintoisempaa: unianalyysiteknologiaa. Mitä se sitten on?

Yksinkertaisesti sanottuna tämä teknologia ei keskity vain siihen, nukutko vai et, vaan unen laatuun. Oletko koskaan herännyt useiden tuntien unesta, mutta et ole tuntenut oloasi lainkaan levänneeksi? Sillä on jotain tekemistä unesi laadun kanssa.

Voit ajatella Mi Bandia uniassistenttina, joka toimii unimonitorina ja antaa sinulle unipistemäärän yösi perusteella. Unipisteytys tarkastelee kevyen unen, syvän unen ja REM-unen määrää yön aikana ja ottaa sen huomioon. Tämä on paljon perusteellisempi lähestymistapa kuin joillakin kilpailijoilla, jotka vain kertovat, että nukuit 8 tuntia, ja jättävät sinut miettimään, miksi olet edelleen väsynyt.

Kuten jokainen, jolla on ollut ongelmia unen kanssa, voi kertoa, unessa on kyse muustakin kuin vain sängyssä olleista tunneista.

Naisten terveys

Unen seurannan, kuntoilun ja yleisen terveyden lisäksi Mi Bandissa on myös erityisominaisuuksia, jotka keskittyvät naisten terveyteen liittyviin asioihin.

Kun Xiaomi on omistautunut kattavalle terveyden ja kunnon seurannalle, tämä on järkevää. Eri ihmiset saattavat haluta keskittyä eri asioihin terveytensä suhteen, ja työskentely näiden tarpeiden ja painopistealueiden huomioon ottamiseksi on ainoa tapa taata kattava terveyden kattavuus.

Mutta mitä se tässä tapauksessa oikeastaan tarkoittaa? No, sen lisäksi, että Xiaomi Mi Band seuraa ja tarjoaa analytiikkaa esimerkiksi unen laadun ja syketietojen osalta, siinä on myös kuukautiskierron seuranta ja tiedot ovulaatiovaiheista.

Tehokkaiden antureidensa avulla Mi Smart -yhtye voi sitten antaa muistutuksia ennen uuden kuukautiskierron alkamista ja melko tarkkoja ilmoituksia ovulaatiosta - jotain, jota ei ole niin helppo seurata teknisesti kuin muita asioita.

Integrointi Mi Fit -sovelluksen kanssa

Aivan kuten artikkelin alussa, meidän on aloitettava tämä kappale selventämällä Mi Fit -sovellusta (jota ei pidä sekoittaa Fitbit-sovellukseen). Miksi tämä selvennys on siis tarpeen? Koska Mi Fit -sovellusta ei itse asiassa enää kutsuta Mi Fitiksi - sen nimi on Zepp Life.

Olemme keskustelleet kaikista niistä upeista tiedoista, joita Mi Band kerää, ja siitä, miten niitä voidaan käyttää terveytesi parantamiseen, ja Mi Fit -sovelluksessa (nykyisin Zepp) on paikka, jossa kaikkia näitä tietoja voidaan tarkastella, analysoida ja laittaa kuvaajiksi, mikä on hienoa, kun otetaan huomioon puhelimen suurempi näyttö. Sovellus voidaan myös integroida muihin sovelluksiin kehittyneitä toimintoja ja analyysejä varten, jolloin voit pitää kaikki tiedot mistä tahansa sykkeestäsi REM-uniin suoraan puhelimessasi.

Mi Fit -sovellus on yhteensopiva sekä iOS- että Android-puhelinten kanssa, mikä tekee siitä olennaisen työkalun kuntoilurannekkeelle.

Perusominaisuudet

Edellä olemme listanneet joitakin Xiaomi Mi Bandin ominaisuuksia, jotka mielestämme tekevät siitä ainutlaatuisen hienon ja tehokkaan. Mielestämme tämä on hyödyllinen tapa tarkastella laitetta ennen päätöksentekoa - mutta huomioon otettavia asioita on tietysti muitakin.

Kun esimerkiksi uusi älypuhelin lanseerataan, tuotemerkillä on tapana keskittyä niihin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin, jotka ne ovat kehittäneet lanseerauksen aikana nimenomaan kyseistä puhelinta varten. Voit lukea uskomattomasta kamerasta, suuremman näytön eloisuudesta tai jostain muusta myyntivaltista, joka erottaa kyseisen puhelimen kaikista muista puhelimista. Ja vaikka tässä ei ole mitään väärää, on silti tärkeää, ettei unohda perusasioita, kuten puhelimen GPS:ää, akun kestoa ja puhelintoimintoja. Toisin sanoen: päivittäiset toiminnot, joita pidät itsestäänselvyyksinä - mutta jotka voivat olla ratkaisevia, jos ne eivät toimi niin kuin tarvitset.

Alla on siis lueteltu joitakin Mi Bandin perustoimintoja ja niiden toimintaa, jotta sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot.

Akun kesto

Xiaomi Mi Smart Band 7:n akunkesto on erinomainen. Magneettilataus kestää vain kaksi tuntia, ja akku kestää normaalikäytössä jopa 14 päivää. Luit oikein: akun kesto on 14 päivää.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että uusimman Apple Watchin akun kesto on noin 36 tuntia, ja Xiaomi Mi Smart Bandin edellisessä iteraatiossa, Mi Smart Band 5:ssä, akun kesto oli hieman pienempi.

Näin pitkä akunkesto tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että Mi Bandista loppuu mehu, olitpa missä tahansa tai mitä tahansa teetkin.

Liitännäissovellukset

Kuten aiemmin mainitsimme, Zepp Life -sovellus ei ole ainoa sovellus, jonka voi integroida ja jota voi käyttää Mi Band -laitteeseen. Vaikka Zepp Life on loistava analytiikkatyökalu, on olemassa muitakin vaihtoehtoja niille, joilla on mieltymyksiä tai jotka vain pitävät vaihtelusta. Tällaisia ovat mm:

Google Fit: Google Fit on Zepp Lifen tavoin tapa organisoida, seurata ja analysoida kuntotavoitteitasi. Google Fit voidaan ladata mihin tahansa älypuhelimeen, ja siinä on joitakin erittäin hienoja toimintoja, kuten valmennusominaisuus, jossa on viikoittaisia tavoitteita ja päiväkirjoja - jotta voit nähdä, miten kuntoilumatkasi on edennyt ajan myötä.

Watch Faces: Watch faces on siisti ja toimiva sovellus, kun kyse on mukauttamisesta. Tämän ominaisuuden avulla voit vaihtaa Mi Bandin näyttöalueella olevan kellotaulun johonkin, joka sopii paremmin omaan makuusi tai ehkä paremmin nykyiseen aktiviteettiisi.

Musiikin ohjaus

Minkä tahansa kuntoilijan olennainen toiminto on kyky hallita musiikkia. Olitpa sitten juoksemassa, nostamassa painoja, pyöräilemässä tai soutamassa - harva asia pitää motivaation yllä niin hyvin kuin suosikkisoittolistasi kuunteleminen. Se, että voit vaihtaa kappaletta, nostaa äänenvoimakkuutta tai pysäyttää saapuvien puhelujen vuoksi, on yksi älykellon monista hienoista eduista.

Miten se sitten toimii Mi Bandissa?

Ei ole yllättävää, että se toimii loistavasti! Mi Smart Band voidaan integroida mihin tahansa haluamaasi musiikin suoratoistopalveluun, kuten Spotifyyn tai Apple Musiciin, ja sitä on helppo ohjata ranteesta napauttamalla dynaamista värinäyttöä.

Sisäänrakennettu GPS

Nykymaailmassa hienosäädetty GPS on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Ajatpa sitten uuteen määränpäähän, vaellat tuntemattomalla reitillä tai yrität vain navigoida suurkaupungin vilkkailla kaduilla, tarkka GPS voi ratkaista, pääsetkö määränpäähäsi turvallisesti ja tehokkaasti vai eksytkö ja turhaudutko. Siksi on tärkeää investoida älykelloon, jossa on laadukas GPS, johon voit luottaa.

Yksi tällainen markkinoilla erottuva GPS on itse asiassa Xiaomi Mi Band. Kehittyneen GPS-teknologiansa ansiosta Xiaomi Mi Band tarjoaa vertaansa vailla olevaa tarkkuutta ja täsmällisyyttä, joten se on täydellinen kumppani kaikkiin navigointitarpeisiisi. Seurasitpa sitten päivittäisiä askeleitasi, seurasit sykettäsi tai vain yritit löytää perille, Xiaomi Mi Band on täydellinen apu.

Miksi siis tyytyä ala-arvoiseen GPS-laitteeseen, kun voit saada parhaan? Sijoita Xiaomi Mi Bandiin jo tänään ja koe mielenrauha, joka tulee siitä, että sinulla on hienosäädetty ja luotettava GPS käden ulottuvilla.

Miten Xiaomi Mi Band pärjää?

Kuten olemme jo aiemmin todenneet, puettavan teknologian ja älykellojen markkinat ovat valtavat. Kun kirjoitamme kokonaisen artikkelin Xiaomi Mi Smart Band -älykellosta, katsomme siksi tarpeelliseksi keskustella siitä, miten se vertautuu muihin malleihin, sekä Xiaomilta että muilta tuotemerkeiltä. Alta löydät siis perusteellisen vertailun Smart Band 7:n ja Mi Band 5:n sekä Apple Watch Series 8:n välillä.

Aiempi iteraatio: Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi on hiljattain julkaissut kaksi uutta älybändiä, Band 7:n ja Mi Band 5:n. Molemmat nauhat ovat erinomaisia vaihtoehtoja kuntoilijoille, mutta Xiaomi Band 7:ssä on muutamia kehittyneempiä ominaisuuksia verrattuna Mi Band 5:een.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Xiaomi Band 7 on selvä voittaja. Siinä on korkeamman resoluution näyttö, mikä helpottaa ilmoitusten lukemista ja kuntoilun edistymisen seuraamista. Lisäksi Band 7:ssä on uusia ominaisuuksia, kuten veren happipitoisuuden seuranta, joka on ominaisuus, joka puuttuu Mi Band 5:stä. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka harrastavat kuntoilua ja haluavat pitää silmällä happipitoisuuksiaan harjoitusten aikana. Band 7:ssä on myös suurempi akku kuin Mi Band 5:ssä, sillä siinä on 180 mAh:n akku verrattuna Mi Band 5:n 125 mAh:n akkuun. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Band 7:ää pidempään ilman, että sitä tarvitsee ladata usein.

Muotoilun osalta molemmilla rannekkeilla on samanlainen ulkonäkö ja tuntuma, ja ne ovat tyylikkäitä ja kevyitä. Xiaomi Band 7:ssä on kuitenkin suurempi näyttö kuin Mi Band 5:ssä, mikä tekee siitä visuaalisesti houkuttelevamman. Band 7 on myös hienostuneemman ja kiillotetumman näköinen, ja siinä on enemmän premium-tunnetta.

Kaiken kaikkiaan Xiaomi Band 7 on parempi vaihtoehto kuntoilijoille, jotka haluavat älylaitteen, jossa on kehittyneet tekniset ominaisuudet ja tyylikäs muotoilu. Uusien ominaisuuksiensa, kuten veren happipitoisuuden seurannan, korkeamman resoluution näytön ja suuremman akun ansiosta Band 7 on loistava investointi kaikille, jotka haluavat viedä kuntoilunsa seuraavalle tasolle.

Kilpailija: Apple Watch Series 8

Xiaomin Mi Band ja Applen Watch 8 ovat kaksi markkinoiden suosituinta älybändiä. Vaikka molemmat laitteet tarjoavat lukuisia ominaisuuksia, Mi Bandilla on muutamia etuja Apple Watch 8:aan nähden, erityisesti teknisten ominaisuuksien osalta.

Ensinnäkin Xiaomi Mi Bandissa on Apple Watch 8:aan verrattuna korkeamman resoluution näyttö, mikä helpottaa ilmoitusten lukemista ja kuntoilun edistymisen seuraamista. Lisäksi Mi Bandissa on uusia ominaisuuksia, kuten veren happipitoisuuden seuranta, jota ei ole saatavilla Apple Watch 8:ssa. Tämä ominaisuus on tärkeä kuntoilijoille, jotka haluavat pitää silmällä happipitoisuuksiaan harjoitusten aikana. Mi Bandissa on myös suurempi akku Apple Watch 8:aan verrattuna, sillä siinä on 180 mAh akku verrattuna Apple Watch 8:n 303,8 mAh akkuun. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Mi Bandia pidempään ilman, että sitä tarvitsee ladata usein.

Muotoilun osalta molemmissa laitteissa on omat ainutlaatuiset piirteensä. Apple Watch 8:ssa on tyylikäs ja ensiluokkainen muotoilu, kun taas Mi Bandissa on yksinkertaisempi ja kevyempi muotoilu. Apple Watch 8:ssa on myös suurempi ja muokattavampi näyttö kuin Mi Bandissa. Mi Band on kuitenkin edullisempi verrattuna Apple Watch 8:aan, joten se on budjettiystävällisempi vaihtoehto niille, jotka etsivät älykästä ranneketta.

Kaiken kaikkiaan Xiaomi Mi Band on erinomainen vaihtoehto kuntoilijoille, jotka haluavat älykkään rannekkeen, jossa on kehittyneet tekniset ominaisuudet ja tyylikäs muotoilu. Vaikka Apple Watch 8:lla on muutamia etuja muotoilun ja muokattavuuden suhteen, Mi Band tarjoaa enemmän vastinetta rahalle kehittyneillä ominaisuuksillaan, kuten veren happipitoisuuden seurannalla ja pidemmällä akun kestolla.


Kirjoita kommentti

Please note, comments must be approved before they are published

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.