Ota selvää: Mikä Apple Watch minulla on?

Find ud af det: Hvilket Apple Watch har jeg?

Apple Watch -älykellosi tarkan mallin määrittäminen voi olla ratkaisevaa monista syistä, vianmäärityksestä ja siitä, mitkä ominaisuudet ovat käytettävissäsi, aina siihen asti, kun haluat ostaa upouuden Apple Watch ranneke hihnan. Koska malleja on useita, kuten Apple Watch Ultra 2 ja Apple Watch Series 1:stä Series 9:ään, mukaan lukien SE-versiot, oman laitteesi tunnistaminen voi olla haastavaa. Apple Watchin IMEI-numero tarjoaa kätevästi suoran reitin tämän tiedon selvittämiseen, sillä se toimii yksilöllisenä tunnisteena matkapuhelinkäyttöön soveltuvissa malleissa. Tässä artikkelissa käytetään IMEI-tarkistusta muiden menetelmien ohella, jotta voit määrittää tarkasti, mikä Apple Watch -malli ranteessasi on.

Tässä oppaassa käydään läpi prosessi, joka alkaa kellon IMEI-numeron etsimisestä ja jatkuu iPhonen tai iPadin käyttämiseen mallin tunnistamiseen. Tutustumme mallin selvittämiseen itse Apple Watchin Asetukset-sovelluksen kautta, mallinumeroiden merkitykseen ja siihen, mistä voit etsiä lisätietoja verkosta. Tämä artikkeli tarjoaa vaiheittaiset ohjeet, ja sen tarkoituksena on yksinkertaistaa tunnistamista, jotta sinulla olisi kaikki tarvittavat tiedot Apple Watchin ymmärtämiseksi paremmin.

Apple Watchin fyysisten tietojen tarkistaminen

Voit tunnistaa Apple Watch -mallisi tarkasti sen fyysisten yksityiskohtien perusteella noudattamalla seuraavia käytännön ohjeita:

Tutki Apple Watch -kellosi takaosa: Käännä Apple Watch -älykellosi ympäri ja tutki tarkasti anturirenkaan ympärillä oleva alue. Tähän on kaiverrettu tärkeitä tietoja, kuten sarja ja mallinumero. Esimerkiksi pelkästään GPS:ää käyttävissä malleissa lukee yleensä "Composite Back" yhdessä sarjan, kuten "Series 8", kanssa. GPS + Cellular -malleissa sen sijaan mainitaan "Ceramic Back" ja sarjanumero.

Sarjanumeron sijainti: Sarjanumero on tärkeä tunniste, ja se löytyy kahdesta paikasta:

  • Nauhan aukon sisäpuolella: Irrota nauha varovasti painamalla nauhan irrotuspainiketta ja katso nauhapaikan sisälle.
  • Tietyissä malleissa takapuolella: Apple Watchin 1. sukupolven mallissa sarjanumero on kaiverrettu suoraan takapuolelle.

Tarkista kotelon materiaali ja yksityiskohdat: Eri malleissa on erityisiä materiaaleja ja muotoilun yksityiskohtia, jotka voivat auttaa tunnistamisessa:

  • Apple Watch Ultra 2: Tunnistettavissa 49 mm:n luonnollisesta titaanikotelosta, digitaalisen kruunun oranssista renkaasta ja keraamisesta takapinnasta.
  • Apple Watch Series- ja SE-mallit: Nämä vaihtelevat kotelon koon ja materiaalien, kuten alumiinin tai titaanin, mukaan, ja niissä voi olla lisämääreitä, kuten Ion-X-lasi tai safiirikristalli, mallista riippuen.

Tarkastelemalla tarkasti näitä fyysisiä ominaisuuksia voit tehokkaasti määrittää Apple Watch -mallisi. Tämä on helpoin menetelmä, koska se ei vaadi pääsyä mihinkään asetuksiin, ja se voidaan tehdä vain tarkastamalla kello. Tämä kuitenkin riippuu kyvystäsi arvioida ja määrittää asioita, jotka voivat olla paljaalle silmälle rasittavia. Jos haluat olla täysin varma siitä, mikä malli sinulla on, alla on muita vaiheita.

Apple Watch -mallin tunnistaminen iPhonen avulla

Voit tunnistaa Apple Watch -mallisi iPhonen avulla noudattamalla seuraavia yksinkertaisia ohjeita:

1. Avaa Apple Watch -sovellus: Aloita avaamalla Apple Watch -sovellus iPhonessa. Tämä sovellus on yleensä asennettu oletusarvoisesti kaikkiin iPhoneihin, jotka on yhdistetty Apple Watchin kanssa.

2. Siirry kohtaan Watch Details:

  • Napauta näytön alareunassa olevaa My Watch -välilehteä.
  • Valitse vaihtoehdoista Yleiset.
  • Jatka napauttamalla Tietoja.


3. Etsi mallitiedot:

  • Etsi Tietoja-osiosta merkintä Model (Malli). Tässä näet mallinumeron, joka alkaa kirjaimella "A" ja sitä seuraavalla neljällä numerolla (esim. A2094).
  • Merkitse tämä mallinumero muistiin, sillä se on tärkeä Apple Watch -mallisi tunnistamisen kannalta.

4. Katso mallinumerotaulukko: Sovita löytämäsi mallinumero ja vastaava Apple Watch -sarja ja kotelokoko alla olevan sisällön taulukon avulla. Esim:

  • A1802 vastaa Apple Watch 1st Generation, 38mm.
  • A1802 liittyy Series 5 GPS + Cellular -malliin, 40 mm.

Tällä menetelmällä varmistat, että voit nopeasti määrittää Apple Watchin tietyn sarjan ja ominaisuudet ilman, että tarvitset fyysistä kelloa mukana. Lisäksi Apple Watch -sovellus tarjoaa toimintoja kellon asetusten mukauttamiseen ja uusien sovellusten asentamiseen, joten se on monipuolinen työkalu laitteesi hallintaan.

Apple Watchin tunnistaminen sen asetussovelluksen avulla

Voit tunnistaa Apple Watch -mallisi Asetukset-sovelluksen avulla noudattamalla näitä tarkkoja ohjeita:

1. Avaa Asetukset-sovellus:

  • Näytä aloitusnäyttö painamalla Apple Watchin digitaalista kruunua.
  • Napauta Asetukset-kuvaketta, joka muistuttaa hammaspyörää.

2. Siirry kohtaan Yleiset > Tietoja:

  • Selaa alaspäin ja valitse Yleistä.
  • Napauta Tietoja päästäksesi yksityiskohtaisiin tietoihin Apple Watchista.

3. Etsi Malli- ja IMEI-tiedot:

  • Tietoja osiosta löydät mallinumeron, joka on 5-numeroinen aakkosnumeerinen koodi, joka alkaa A-kirjaimella. Esimerkiksi A1977 tarkoittaa Apple Watch Series 4:ää.
  • Jos Apple Watch tukee GPS + Cellular -toimintoa, tässä näytetään myös IMEI-numero, joka on välttämätön matkapuhelinpalvelun ja yksilöllisen tunnistuksen kannalta.

4. Katso mallinumerotaulukko:

  • Käytä mallinumeroa artikkeliin sisältyvään taulukkoon, jotta voit määrittää Apple Watchisi tarkan sarjan ja tekniset tiedot. Esimerkiksi Series 8 -malleihin kuuluvat muun muassa A2770, A2771 ja A2772.

Seuraamalla näitä vaiheita voit helposti selvittää Apple Watchin tietyn mallin suoraan laitteesta itsestään, mikä takaa tarkan tunnistuksen ilman ulkoisia laitteita.

Apple Watchin mallinumeroiden ymmärtäminen

Apple Watchin mallinumeroiden ymmärtäminen on olennaista laitteesi erityisten ominaisuuksien ja ominaisuuksien tunnistamiseksi. Näin voit tulkita nämä numerot:

  • Mallinumeron tunnistaminen: Jokaisella Apple Watchilla on yksilöllinen mallinumero, joka vastaa sen sarjaa ja erityisominaisuuksia. Esimerkiksi Apple Watch Ultra 2:lla on mallinumerot A2986 Pohjois-Amerikkaa, Eurooppaa ja Aasian ja Tyynenmeren aluetta varten ja A2987 Manner-Kiinaa varten. Vastaavasti Apple Watch Series 9:n 41 mm:n kotelolle tunnus on A2978 ja 45 mm:n kotelolle A2980.
  • IMEI-numeron apuohjelma: GPS + Cellular -mallien osalta IMEI-numero antaa tärkeitä tietoja. Tämä yksilöllinen tunniste auttaa paitsi mallin vahvistamisessa myös sisältää tietoja verkosta ja valmistusmaasta. Se on ratkaisevan tärkeä palveluille, kuten laitteen lukituksen avaamiselle tai sen estämiselle varkaustapauksissa.
  • Turvallisuus- ja yksityisyysnäkökohdat: Pidä IMEI-numero aina luottamuksellisena luvattoman käytön estämiseksi. Tämä numero on keskeinen laitteen estämisessä tai lukituksen avaamisessa, mikä takaa Apple Watchin turvallisuuden.

Ymmärtämällä nämä tunnukset voit helposti saada yksityiskohtaisia tietoja Apple Watchistasi, mikä parantaa sekä käyttöäsi että turvallisuutta.

Johtopäätös

Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi kattavan matkan Apple Watch -mallisi tunnistamiseen useilla eri menetelmillä, jotka vaihtelevat laitteen takapuolen tutkimisesta tärkeiden yksityiskohtien löytämiseksi iPhonen ja Apple Watchin oman asetussovelluksen hyödyntämiseen. Noudattamalla hahmoteltuja vaiheita sinulla on nyt tarvittavat tiedot ja työkalut, joiden avulla voit paitsi ymmärtää myös ilmaista Apple Watch -mallisi erityispiirteet. Tämä selkeys parantaa käyttäjäkokemusta ja antaa sinulle myös arvokasta tietoa vianetsintää, ominaisuuksien tutkimista ja tulevien päivitysten harkitsemista varten. Lisäksi, jos esimerkiksi haluat ostaa uuden Apple Watch Ultra ranneke, voit nyt tunnistaa, mikä versio sinulla on, ja hankkia oikean koon.

Lopuksi totean, että Apple Watchin mallinumeroiden tutkiminen ja IMEI-numeron hyödyllisyys avaavat uudenlaista tietoa laitteesi identiteetistä ja ominaisuuksista. Näillä tiedoilla varustautuneena olet paremmin valmistautunut ottamaan ranteesi ympärille kietoutuneen teknologisen ihmeen täysin haltuun. Lisäksi IMEI-numeron suojaamisen merkitystä ei voi liioitella, sillä se on tärkeä askel kohti laitteesi turvallisuuden varmistamista. Olitpa sitten sukeltamassa Apple Watchin maailmaan ensimmäistä kertaa tai kokenut käyttäjä, joka haluaa syventää tietämystään, tässä oppaassa esitetyt vaiheet ovat tasoittaneet tietä entistä tietoisemmalle ja rikkaammalle Apple Watch -kokemukselle.

Usein kysytyt kysymykset

1. Voinko käyttää IMEI-numeroa Apple Watchin paikantamiseen?

Ei, Apple Watchin IMEI- ja sarjanumerot voivat vahvistaa omistajuuden vasta, kun laite on saatu takaisin. Apple ei tarjoa palvelua kadonneiden laitteiden tai niiden nykyisten käyttäjien jäljittämiseksi tai paikantamiseksi näiden numeroiden avulla.

2. Miten voin määrittää, mikä malli Apple Watchini on?

Voit määrittää Apple Watch -mallisi noudattamalla seuraavia ohjeita: Avaa Apple Watch -sovellus iPhonessa, napauta Oma kello -välilehteä ja napauta sitten Yleistä > Tietoja. Etsi Model (Malli) -kenttä, jossa näkyy "M"-alkuinen osanumero. Näet koko mallinumeron napauttamalla Malli-kenttää ja vertaamalla sitä Applen malliluetteloon saat selville kellosi tietyn mallin.

3. Onko Applen kautta saatavilla IMEI-tarkistusohjelma?

Kyllä, Apple tarjoaa tavan tarkistaa IMEI-numero. Käy osoitteessa appleid.apple.com, kirjaudu sisään Apple ID:lläsi, siirry Devices-osioon ja valitse laitteesi. Täällä voit tarkastella laitteen sarja- ja IMEI/MEID-numeroita.

4. Mitä tietoja Apple Watchin sarjanumero antaa?

Apple Watchin sarjanumero on ratkaisevan tärkeä kellosi tietyn mallin tunnistamiseksi. Se on olennainen myös takuiden tai vakuutusten hyödyntämisessä, sillä ne liittyvät usein laitteen sarjanumeroon.

Täydellinen luettelo Apple Watchin mallinumeroista sarjoittain

Olemme ehkä ensimmäisenä internetissä luoneet tyhjentävän luettelon kaikista Apple Watchin mallinumeroista ja järjestäneet ne sarjoittain alenevassa julkaisujärjestyksessä. Tämä on tehty, jotta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot yhdestä paikasta. On kuitenkin huomattava, että mallinumeroissa on jonkin verran vaihtelua alueittain. Tämä ei ole harvinaista tekniikan maailmassa, mutta se voi aiheuttaa hämmennystä asiakkaille, jotka ovat ehkä ostaneet laitteensa ulkomailta ja tuoneet sen sitten kotiin tai tilanneet sen toisesta maasta verkossa. Alla olevassa luettelossa eri Apple Watch -sarjojen mallinumerot ovat pääasiassa Euroopan alueen mallinumeroita, ja alueellinen jaottelu on seuraava: Pohjois-Amerikka, Eurooppa, Aasian ja Tyynenmeren alue sekä Manner-Kiina.

Asiaa mutkistaa entisestään se, että myöhemmissä Apple Watch -sarjoissa erityisiä mallinumeroita ei jaeta vain kellon koon tai liitettävyysominaisuuksien perusteella, vaan myös erityispainosten, kuten Applen yhteistyön Hermésin ja Niken kanssa, sekä sen perusteella, onko kello valmistettu ruostumattomasta teräksestä vai titaanista.

Vaikka tämä luettelo on siis tyhjentävä, lukijoiden kannattaa pitää nämä variaatiot mielessä ja ehkä turvautua muihin tapoihin määrittää, mikä Apple Watch on edellä lueteltu.

Apple Watch Serie 1

  • A1802 (38 mm)
  • A1803 (42mm)

Apple Watch Serie 2

  • A1757 (38mm)
  • A1758 (40mm)

Apple Watch Serie 3

  • A2291 (38mm)
  • A2292 (42mm)

Apple Watch Serie 4

  • A1977 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS
  • A1978 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS
  • A1975 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular
  • A1976 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 5

  • A2092 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
  • A2093 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
  • A2094 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
  • A2095 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 6

  • A1860 (38mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
  • A1861 (42 mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 7

  • A2473 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
  • A2474 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
  • A2476 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular
  • A1861 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 8

  • A2770 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
  • A2771 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
  • A2773 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular
  • A2775 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 9

  • A2978 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
  • A2980 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
  • A2982 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular
  • A2985 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular

Apple Watch SE Serien (Gen 2)

  • A2722 (40 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS
  • A2723 (44 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS
  • A2725 (40mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS + Cellular
  • A2724 (44 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS + Cellular

Apple Watch Ultra

  • A2684 (49 mm) - Apple Watch Ultra GPS + Cellular

Apple Watch Ultra 2

  • A2986 (49mm) - Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular

Kirjoita kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.