Apple Watch Series 10 katsaus: Mitä sinun tarvitsee tietää

Apple Watch Series 10 Review: What You Need to Know

Apple Watch Series 10 on merkittävä virstanpylväs puettavan teknologian kehityksessä. Uusin lisäys Applen tunnettuun älykellomallistoon tuo mukanaan lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka laajentavat ranteessa kannettavan laitteen toimintamahdollisuuksia. Tämä uusi iteraatio vaikuttaa käyttäjien jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin terveyden seurannasta viestintään ja tuottavuuteen.

Tässä kattavassa katsauksessa tutustumme Apple Watch Series 10:n tärkeimpiin ominaisuuksiin. Tarkastelemme sen hienostunutta muotoilua ja näyttöä, perehdymme sen edistyksellisiin terveydenseurantaominaisuuksiin ja arvioimme sen käyttökokemusta ja suorituskykyä. Loppuun mennessä lukijoilla on selkeä käsitys siitä, mitä Apple Watch 10 tarjoaa ja miten se vertautuu edeltäjiinsä Apple-sarjassa.

Vuosikymmen Apple Watchin kehitystä

Apple Watchin lyhyt historia

Apple Watchin matka alkoi huhtikuussa 2015, kun ensimmäinen malli julkaistiin. Siitä tuli nopeasti maailman myydyin puettava laite, sillä sitä myytiin 4,2 miljoonaa kappaletta vuoden 2015 toisella neljänneksellä. Alkuperäinen Apple Watch, josta käytetään usein nimitystä Series 0 tai vain yksinkertaisesti Apple Watch, loi pohjan tuleville iteraatioille. Se esitteli suorakulmaisen muotoilun, jota on saatavilla kahdessa koossa, mukaan lukien pienempi vaihtoehto, joka puuttui muilta älykellovalmistajilta tuolloin.

Alkuperäisen Apple Watchin julkaisun jälkeen Apple on ollut pitkälti pelin nimi, jossa Apple näyttää tietä ja kilpailijat kilpailevat pysyäkseen perässä. Tämä kilpailu on saattanut johtaa siihen, mitä monet pitävät ”pienempinä kopioina”, mutta koko alan kannalta se on merkinnyt sitä, että kilpailijat voivat erottautua toisistaan tavalla, jolla ne eroavat toisistaan, eikä sillä, mitä ne ovat.

Tärkeimmät parannukset vuosien varrella

Jokainen seuraava sarja toi mukanaan merkittäviä parannuksia. Syyskuussa 2016 julkaistut Series 1 ja 2 korjasivat alkuperäisen mallin suorituskykyongelmat nopeammalla kaksiytimisellä prosessorilla. Series 2:ssa esiteltiin myös tärkeitä ominaisuuksia, kuten GPS ja vedenkestävyys uintia varten.

Syyskuussa 2017 julkaistu Series 3 oli virstanpylväs, sillä se tarjosi itsenäisen matkapuhelinyhteyden, jonka ansiosta käyttäjät voivat soittaa puheluita suoraan kellostaan. Se esitteli myös Sirin ja paransi suorituskykyä uudella S3-prosessorilla.

Vuonna 2018 julkaistu Series 4 toi mukanaan suuremman näytön koon ja uraauurtavia terveysominaisuuksia, kuten EKG-anturit ja kaatumisen tunnistuksen. Tämä asemoi Apple Watchin ”terveyden vartijana”, joka mahdollisesti pelastaa ihmishenkiä.

Vuonna 2019 julkaistussa Series 5 -mallissa otettiin vihdoin käyttöön paljon toivottu Always-on-näyttö, jossa hyödynnettiin uutta LTPO-näyttöteknologiaa. Vuonna 2020 julkaistussa Series 6 -mallissa lisättiin veren happipitoisuuden seuranta, mikä paransi entisestään sen terveydenseurantaominaisuuksia.

Vuonna 2021 julkaistussa Series 7 -mallissa oli suurempi näyttö, jonka reunoja oli pienennetty, ja vuonna 2022 julkaistussa Series 8 -mallissa otettiin käyttöön lämpötilan tunnistus ja Crash Detection. Ultra-malli, joka on suunniteltu äärimmäisiin aktiviteetteihin, debytoi parannetulla kestävyydellä ja pidemmällä akun kestolla.

Series 10:n sijoittuminen mallistoon

Apple Watch Series 10 perustuu tähän rikkaaseen innovaatiohistoriaan. Siinä on toistaiseksi suurin näyttö, joka jopa ylittää Apple Watch Ultra 2:n näytön koon. Series 10 jatkaa terveyspainotteisten parannusten trendiä uusilla ominaisuuksilla, kuten uniapnean tunnistuksella ja parannetulla äänieristyksellä.

Series 10 on myös tähän mennessä ohuin Apple Watch, mikä on saavutettu suunnittelemalla uudelleen eri komponentteja, kuten SiP, Digital Crown ja kaiutin. Se esittelee uuden laajakulmaisen OLED-näytön, joka tarjoaa paremman näkyvyyden eri kulmista. Kellossa on myös nopeammat latausominaisuudet, sillä se saavuttaa 80 prosentin akun vain 30 minuutissa.

Näillä parannuksilla Apple Watch Series 10 vahvistaa asemaansa älykellomarkkinoiden huippulaitteena ja jatkaa Applen perinnettä pidentää puettavan teknologian rajoja.

Hienostunut muotoilu ja näyttö

Ohuempi ja kevyempi muoto

Apple Watch Series 10 vaikuttaa älykelloteollisuuteen tyylikkäällä ja hienostuneella muotoilullaan. Apple on tehnyt merkittäviä edistysaskeleita laitteen paksuuden ja painon pienentämisessä, mikä on johtanut mukavampaan ja puettavampaan käyttökokemukseen. Uusi älykello on 10 % edeltäjiään ohuempi, sillä sen paksuus on vain 9,7 mm. Tämä koon pienentäminen ei ole heikentänyt kellon toiminnallisuutta tai akun kestoa, sillä kellon akun kesto on edelleen vaikuttava, 18 tuntia, jota käyttäjät ovat tottuneet odottamaan.

Painonpudotus on yhtä merkittävä, sillä alumiiniset mallit painavat jopa 10 % vähemmän kuin Series 9 -mallit. Titaaniversion valinneilla painonsäästö on vielä merkittävämpi, sillä uudet mallit ovat noin 20 prosenttia kevyempiä kuin niiden ruostumattomasta teräksestä valmistetut vastineet. Ohuemman profiilin ja pienemmän painon yhdistelmä parantaa Apple Watch Series 10:n yleistä käyttömukavuutta, joten se soveltuu paremmin pidempäänkin käyttöön.

Suurempi näyttö laajakulmaisella OLED-näytöllä

Ohuemmasta profiilistaan huolimatta Apple Watch Series 10:ssä on suurempi näyttö kuin koskaan aiemmin. Näytön koko on kasvanut 9 % Series 7-, 8- ja 9-malleihin verrattuna, ja se on vaikuttavan 30 % suurempi kuin Series 4, 5 ja 6 -malleissa. Näytön laajeneminen mahdollistaa suuremman määrän tietoa kerralla, mikä parantaa luettavuutta ja toiminnallisuutta.

Laajakulmaisen OLED-näytön käyttöönotto muuttaa Apple Watch Series 10:n peliä. Tämä uusi näyttöteknologia tarjoaa jopa 40 % enemmän kirkkautta kulmasta katsottuna, mikä parantaa näkyvyyttä ja luettavuutta merkittävästi eri valaistusolosuhteissa. Näyttöä ympäröivää kehystä on pienennetty, ja näytön kulmat on muotoiltu pyöristetyimmiksi, mikä parantaa katselukokemusta eri kulmista.

Uudet värivaihtoehdot ja materiaalit

Apple on esitellyt Series 10 -malliin jännittäviä uusia värivaihtoehtoja ja materiaaleja, jotka palvelevat monenlaisia mieltymyksiä. Alumiinimalleissa on nyt näyttävä sysimusta viimeistely, joka on saatu aikaan hienostuneella prosessilla, johon kuuluu kiillotus, anodisointi ja galvanointi. Tuloksena on kiiltävä, heijastava kiilto, joka erottaa sen aiemmista malleista. Lisäksi alumiiniversio on saatavana päivitettynä ruusukullan sävyisenä ja klassisena harjattuna hopeaversiona.

Niille, jotka etsivät premium-vaihtoehtoa, Apple on korvannut ruostumattomasta teräksestä valmistetut mallit uusilla titaaniversioilla. Nämä ilmailualan materiaalista valmistetut titaanimallit tarjoavat näyttävän heijastavan, jalokivimäisen viimeistelyn ja ovat samalla huomattavasti kevyempiä kuin niiden ruostumattomasta teräksestä valmistetut edeltäjät. Titaaninen Apple Watch Series 10 on saatavana kolmessa upeassa värissä: luonnonvärinen, kultainen ja liuskekivenharmaa.

Apple Watch Series 10 on myös osoitus Applen sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Vakioversiossa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia ja titaaniversiossa 95-prosenttisesti kierrätettyä titaania. Tämä ympäristöystävällinen lähestymistapa ulottuu myös muihin komponentteihin, sillä kellon eri osissa, kuten akussa, piirilevyissä ja magneeteissa, käytetään kierrätysmateriaaleja.

Hihnan uudelleenkäytettävyys ja yhteensopivuus

Vaikka Applen kykyä suunnitella innovatiivisesti ja visionäärisesti ei voi pitää hyvänä, kuten moni älykelloihin liittyvä asia voi olla, kellon hihnojen vaihdettavuus eri mallien ja sarjojen välillä on jotain, josta Apple on tunnettu. Tämä rikas perinne, joka hyödyttää erityisesti käyttäjiä, jotka haluavat päivittää, kun uusi malli julkaistaan, jatkuu Apple Watch Series 10:n myötä.

Apple Watchin ranneke yhteensopivuutta koskevat säännöt Series 10:n osalta noudattavat aiempia käytäntöjä, joiden mukaan aiempien mallien 41 mm:n ja 45 mm:n hihnat sopivat Apple Watch Series 10:n 42 mm:n ja Apple Watch Series 10:n 46 mm:n hihnoihin.

Terveyden seurantaominaisuudet

Apple Watch Series 10 jatkaa terveydenseurannan mullistamista edistyksellisillä ominaisuuksilla, jotka tarjoavat käyttäjille arvokasta tietoa heidän hyvinvoinnistaan. Yksi merkittävimmistä lisäyksistä uusimpaan iteraatioon on uniapnean havaitsemisominaisuus, joka on saanut FDA:n hyväksynnän ja joka on otettu käyttöön Series 9-, Series 10- ja Ultra 2 -kelloissa.

Uniapnean havaitsemisominaisuus

Uusi uniapnean havaitsemisominaisuus käyttää kellon kiihtyvyysanturia tarkkailemaan ranteen pieniä liikkeitä, jotka liittyvät normaalien hengitysmallien keskeytyksiin. Tätä seurataan uudella mittarilla nimeltä Hengityshäiriöt. Käyttäjät voivat tarkastella yöllisiä hengityshäiriöitä Health-sovelluksessa, jossa ne luokitellaan kohonneiksi tai ei kohonneiksi, ja niitä voidaan tarkastella eri ajanjaksoina.

Tämän ominaisuuden käyttäminen edellyttää, että käyttäjät käyttävät Apple Watch Series 10 -kelloa vähintään 10 yötä 30 päivän aikana. Jos tiedot osoittavat jatkuvia merkkejä uniapneasta, kello ilmoittaa käyttäjälle asiasta. Ilmoitus sisältää ajanjakson, jolloin mahdollinen uniapnea ilmeni, opetusmateriaalia hoitoon hakeutumisen tärkeydestä sekä PDF-tiedoston, jossa on kolmen kuukauden hengityshäiriötiedot terveydenhuollon tarjoajan kanssa käytävää keskustelua varten.

Vaikutus käytöstä poistetun verihapen sovellukseen

Lääkintälaiteyhtiö Masimon kanssa käynnissä olevan patenttikiistan vuoksi Blood Oxygen -sovellus vaikuttaa tiettyjen ominaisuuksien saatavuuteen Apple Watch Series 10:ssä. Yhdysvalloissa myytävien mallien osalta verihappitoiminto on poistettu käytöstä. Muiden maiden ja alueiden käyttäjät voivat kuitenkin edelleen käyttää tätä terveysominaisuutta uudessa kellossa.

On tärkeää huomata, että tämä muutos ei vaikuta aiemmin ostettuihin Apple Watch -yksiköihin, jotka sisältävät verihappo-ominaisuuden. Ominaisuuden poistaminen käytöstä on todennäköisesti pikemminkin ohjelmistomuutos kuin laitteistomuutos, mikä viittaa siihen, että se voidaan mahdollisesti aktivoida uudelleen tulevassa päivityksessä, jos oikeuskiista ratkaistaan.

Muu terveyden ja kunnon seuranta

Vaikka Blood Oxygen -sovellus puuttuu joiltakin alueilta, Apple Watch Series 10 tarjoaa silti kattavan valikoiman terveyden ja kunnon seurantaominaisuuksia. Laite seuraa edelleen keskeisiä mittareita, kuten sykettä, hengitystaajuutta ja ranteen lämpötilaa unen aikana. watchOS 11:n uusi Vitals-sovellus tarjoaa käyttäjille konsolidoidun näkymän heidän yöllisistä terveysmittareistaan, mukaan lukien leposyke, yöllinen hengitystaajuus ja unen kesto.

Apple Watch Series 10 esittelee myös Training Load -ominaisuuden, joka on watchOS 11:n uusi ominaisuus, joka auttaa käyttäjiä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä harjoittelustaan. Tämä työkalu käyttää kertynyttä biometristä dataa ja käyttäjän antamia tietoja perustason määrittämiseen ja antaa päivittäiset arviot käyttäjän rasituskyvystä verrattuna hänen tavanomaiseen kapasiteettiinsa.

Näiden kehittyneiden terveydenseurantaominaisuuksien ansiosta Apple Watch Series 10 jatkaa asemoitumistaan tehokkaana työkaluna, jonka avulla käyttäjät voivat saada tietoa yleisestä hyvinvoinnistaan ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä terveydestään.

Käyttäjäkokemus ja suorituskyky

watchOS 11:n ominaisuudet

Apple Watch Series 10:ssä on watchOS 11, joka tuo mukanaan lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Yksi merkittävä lisäys on mahdollisuus muokata Activity ring -tavoitteita eri viikonpäiville, jolloin käyttäjät voivat räätälöidä kuntotavoitteensa aikataulujensa mukaan. Uusi Smart Stack -ominaisuus näyttää älykkäästi widgetit ajan, sijainnin ja päivittäisten rutiinien perusteella, mikä helpottaa olennaisten tietojen nopeaa käyttöä.

WatchOS 11 tuo Apple Watchiin myös Translate-sovelluksen, jonka avulla käyttäjät voivat kommunikoida 20 kielellä suoraan ranteestaan. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen matkustajille, sillä se voi toimia ilman iPhonea, kun se on yhteydessä Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoon. Uusi Tides-sovellus tarjoaa arvokasta tietoa avovesiaktiviteetteja varten, sillä se tarjoaa seitsemän päivän ennustetut vuorovesitiedot rannikoilta ja surffauspaikoilta ympäri maailmaa.

Toinen merkittävä parannus on kaksoisnapautuseleen laajennettu käyttömahdollisuus. Käyttäjät voivat nyt selata mitä tahansa sovellusta kädet vapaana, myös kolmannen osapuolen sovelluksia, uuden kaksoisnapautusliittymän ansiosta. Tämä ominaisuus parantaa käytettävyyttä ja mukavuutta erityisesti tilanteissa, joissa molemmat kädet ovat varattuina.

Parannukset akun kestossa ja latauksessa

Apple Watch Series 10 on tehnyt merkittäviä edistysaskeleita akun suorituskyvyn ja latausominaisuuksien suhteen. Vaikka laite säilyttää tavanomaisen 18 tunnin akkukeston, se tarjoaa nyt jopa 36 tunnin käyttöajan virransäästötilassa. Tämä pidennetty akunkesto on erityisen hyödyllistä käyttäjille, jotka luottavat Apple Watchin unenseurantaan ja muihin jatkuviin seurantaominaisuuksiin.

Yksi merkittävimmistä parannuksista on latausnopeus. Apple Watch Series 10 voi nyt latautua 80 prosenttiin vain 30 minuutissa, mikä on huomattava parannus aiempiin malleihin verrattuna. Tämä nopea latausominaisuus on erityisen hyödyllinen käyttäjille, jotka tarvitsevat nopean virranlisäyksen ennen päiväksi lähtöä tai ennen nukkumaanmenoa.

Unenseurannasta kiinnostuneille vain kahdeksan minuutin lataus antaa virtaa kahdeksan tunnin unenseurantaa varten. Tämä ominaisuus varmistaa, että käyttäjät voivat helposti seurata unirytmiään ilman huolta akun loppumisesta yön aikana.

S10-siru ja yleinen suorituskyky

Apple Watch Series 10:n ytimessä on uusi S10 System in Package (SiP) -järjestelmäpiiri, joka on suunniteltu parantamaan suorituskykyä, energiatehokkuutta ja älykkyyttä. Tämän sirun ansiosta kello pystyy hoitamaan monimutkaisempia tehtäviä tehokkaammin, mukaan lukien laitteessa oleva Siri, sanelu ja automaattinen harjoitusten tunnistus.

S10-siru yhdistettynä sisäänrakennettuun 4-ytimiseen Neural Engine -prosessoriin tuottaa älykkäitä ominaisuuksia, joihin käyttäjät luottavat päivittäin. Näihin kuuluvat tärkeät turvallisuusominaisuudet, kuten Crash Detection ja Fall Detection, sekä päivitetty Smart Stack ja uudelleen suunnitellut Photos face watchOS 11:ssä.

Parannettu prosessointiteho tukee myös uutta uniapnean tunnistusominaisuutta, joka käyttää kehittyneitä algoritmeja analysoimaan hengityshäiriöitä unen aikana. Tämä ominaisuus, joka on saatavilla Series 9-, Series 10 ja Ultra 2 -kelloissa, osoittaa Apple Watchin kasvavia ominaisuuksia terveydenseurantalaitteena.

Kaiken kaikkiaan Apple Watch Series 10:n suorituskyvyn parannukset yhdistettynä watchOS 11:n uusiin ominaisuuksiin tarjoavat käyttäjille entistä reagoivamman, älykkäämmän ja yksilöllisemmän kokemuksen. Parannukset akun kestossa ja latausnopeudessa poistavat aiemmat rajoitukset, mikä tekee laitteesta entistä kätevämmän koko päivän ja yön yli käytettäväksi.

Johtopäätös

Apple Watch Series 10 vaikuttaa älykelloteollisuuteen uraauurtavilla ominaisuuksillaan ja tyylikkäällä muotoilullaan. Sen ohuempi profiili, suurempi näyttö ja kehittyneet terveydenseurantaominaisuudet, kuten uniapnean tunnistus, erottavat sen edeltäjistään. Uusi S10-järjestelmäpiiri parantaa suorituskykyä, ja parannukset akun kestossa ja latausnopeudessa tekevät käytöstä entistä mukavampaa. Nämä edistysaskeleet yhdessä watchOS 11:n uusien ominaisuuksien kanssa tarjoavat käyttäjille entistä yksilöllisemmän ja tehokkaamman käyttökokemuksen.

Lopuksi voidaan todeta, että Apple Watch Series 10 jatkaa Applen perinnettä, jonka mukaan se on pidentänyt puettavan teknologian rajoja. Huolimatta haasteista, kuten joillakin alueilla poissa käytöstä olevasta Blood Oxygen -sovelluksesta, se on edelleen tehokas työkalu, jolla voi saada tietoa yleisestä hyvinvoinnista. Hienostuneella muotoilullaan, parannetulla suorituskyvyllään ja keskittymällä terveyteen ja kuntoon Series 10 vahvistaa asemaansa älykellomarkkinoiden huippulaitteena, joka palvelee sekä tekniikan harrastajia että terveystietoisia käyttäjiä.


Kirjoita kommentti

Please note, comments must be approved before they are published

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


myös lukea

The Ultimate Review of the OnePlus Watch 2R
Kattava arvostelu OnePlus Watch 2R:stä. Harkitsitpa sitten kellon ostamista ja haluat tietää lisää tai olet vain utelias, löydät täältä kaiken tarvitsemasi.