Opas: Universal rannekkeet Smartwatch

Guide: Universal straps for Smartwatch

Olipa sinulla sitten älykello tai tavallinen analoginen kello, tiedät, miten tärkeää on vaihtaa hihnaa silloin tällöin. Vaihdettavat hihnat ovat ominaisuus, jonka useimmat mallit tarjoavat, ja ne voivat auttaa sinua mukauttamaan kellon toiminnan, tapahtuman tai tyylin mukaan. Se on myös välttämätön ominaisuus, jos kellon hihna katkeaa tai kuluu, ja se estää sinua vaihtamasta koko kelloa.

Jos siis joudut tilanteeseen, jossa tarvitset uuden kellon hihnan, mitä teet? Ensimmäinen looginen askel on luultavasti etsiä valmistaja ja katsoa, tarjoaako se korvaavia hihnoja. Tämä on fiksu valinta, mutta se voi usein olla kallista, ja joskus valmistajat lopettavat vanhojen mallien lisävarusteiden myynnin tehdäkseen tilaa uusimmille julkaisuilleen. Voit myös viedä älykellosi koruliikkeeseen tai kellosepänliikkeeseen, jossa asiantuntija voi auttaa sinua edelleen, mutta tämäkin voi olla kallista sekä aikaa vievää. Loppujen lopuksi kyse on vain kellon hihnasta - kuinka vaikeaa voi olla löytää sopiva korvaaja?

Useimmat eivät ehkä tiedä, että monet älykellot käyttävät yleiskäyttöisiä hihnoja, jotka noudattavat alan standardeja ja kiinnitystyyppejä, jotka juontavat juurensa niiden analogisiin alkuihin. Tällaisia hihnoja kutsutaan pikalukitushihnoiksi, jotka on nimetty pienen jousitetun tapin mukaan, jota painetaan takaisin, kun hihna kiinnitetään kelloon. Näitä pikavapautuvia hihnoja on vakiokokoja, joiden leveys vaihtelee yleensä 20 mm:n ja 26 mm:n välillä, mikä tarkoittaa, että jos älykellossasi käytetään tällaista hihnaa, voit korvata kellosi hihnan millä tahansa muulla markkinoilla olevalla hihnalla, jossa on sama mitta ja kiinnitys.

Mielestämme tämä on aika siistiä, minkä vuoksi olemme luoneet suurimman valikoiman yleiskellohihnoja, joita löydät internetistä, mutta ennen kuin teet ostoksia, sinun on tiedettävä ja otettava huomioon muutama asia.

Käyttääkö älykelloni universaalia ranneketta?

Ilmeisistä syistä tämä on tärkein kysymys, johon sinun on vastattava ennen kuin jatkat eteenpäin. Valitettavasti nopeaa ja helppoa vastausta ei ole, ja se riippuu siitä, mitä älykellomallia ja -merkkiä käytät. Tästä huolimatta on olemassa muutamia nyrkkisääntöjä:

  • Jos sinulla on Apple Watch, sinun ei kannata ostaa yleishihnaa. Apple käyttää omaa kiinnitysmekanismiaan, ja siksi sinun on ostettava erityisesti suunniteltu Apple Watch -hihna.
  • Isompien merkkien osalta tämä väite pitää paikkansa myös Fitbitin ja Suunnon osalta, joiden kelloilla on myös omat ainutlaatuiset kiinnitystarvikkeensa.
  • Muiden suosittujen tuotemerkkien osalta Garmin ja Samsung erottuvat edukseen, sillä joissakin niiden malleissa käytetään pikalukittavia hihnoja, kun taas toisissa on erityiset kiinnikkeet. Garminin osalta sekaannusta lisää vielä se, että sen patentoitu kiinnitysmekanismi on nimeltään QuickFit, eikä se ole yleispätevä.

Yksinkertaisesti sanottuna: jos älykellossasi käytetään pikakiinnitystä, voit käyttää yleiskäyttöisiä hihnoja, kunhan valitset oikean levyiset hihnat.

Mistä tiedän, minkä kellon rannekkeen tarvitsen?

Vaikka uuden kellonhihnan ostamisessa saatat olla huolissasi hauskemmista asioista, kuten väristä, materiaalista ja tyylistä, älykelloosi sopivan hihnan ostaminen on äärimmäisen tärkeää. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta se voi olla myös helppo virhe, varsinkin jos et ole varma, mikä kellosi on, tai jos sinulla on pienemmän valmistajan kello, jolla ei ole omaa omaa sivua.

Siksi meillä on kolme fiksua vinkkiä, joiden avulla voit varmistaa, minkä kokoista kellonhihnaa sinun tulisi käyttää älykelloosi.

Vinkki 1: Tarkista mallisi tiedot

Olipa kyse sitten itse kellon asetuksista, laatikon takapuolelta, internetistä tai sovelluksesta, joka yhdistää kelloosi, tarkistaminen tällä tavoin on usein luotettavin tapa selvittää, mitä hihnan leveyttä älykellosi käyttää.

Vinkki 2: Mittaa vanha kellosi hihna.

Tämä saattaa myös tuntua itsestään selvältä, mutta useimmat hyvät vinkit ovat sitä usein. Nykyisellä hihnallasi, joka saattaa olla rikki tai jonka haluat jostain syystä vaihtaa, on leveys, joka vastaa kelloasi - miksi et siis mittaisi sitä ja käyttäisi sitä vertailukohtana?

Näin mittaat kellosi hihnan leveyden:

  • Irrota hihna kellosta
  • Aseta se tasaiselle alustalle
  • Käytä viivoitinta tai mittanauhaa mitataksesi leveyden siitä kohdasta, jossa hihna liittyy kellon koteloon.
  • Tarkkuuden vuoksi mittaa millimetreinä.

Vihje 3: Mittaa itse kello

Jos olet hukannut tai heittänyt pois kellon hihnan tai jos et jostain syystä pysty mittaamaan sitä, voit aina tehdä edellä esitetyn vaiheen käänteisesti ja mitata kiinnityskorvakkeet itse kellosta. Jos päätät käyttää tätä vinkkiä, muista, että tarkkuus on ensiarvoisen tärkeää ja että millimetreissä on kyse siitä, mikä tekee kellon hihnasta täydellisen ja mikä tekee siitä käyttökelvottoman kelloosi. Jos sinulla sattuu olemaan kalibrointimittareita lojumassa, nyt on täydellinen aika ottaa ne esiin.

Näin mittaat itse hihnasta:

  • Etsi kellon kiinnityskorvakkeet.
  • Käytä viivoitinta (tai mittasäädintä) mitataksesi korvakkeiden välin.
  • Mittaa millimetreinä tarkkuuden vuoksi
  • Kahden korvakkeen välinen mitta on tarvitsemasi hihnan leveys.

20 mm rannekkeet

20 mm:n yleiskellohihnat ovat valmistajien suosituimpia ja yleisimmin käytettyjä leveyksiä, ja yhteensopivia vaihtoehtoja löytyy monista eri sarjoista. Löydät niitä esimerkiksi suurille merkeille, kuten Garminille ja Polarille, pienempiin, kuten Amazfitille ja TicWatchille.

Esimerkkejä suosituista malleista, jotka käyttävät 20 mm:n yleishihnoja:

  • Polar Pacer
  • Garmin Forerunner 245
  • Amazfit GTS 3
  • TicWatch E3

Valikoimamme 20mm yleiskellon hihnat.

22mm rannekkeet

22mm yleiskellon hihnat ovat suunnilleen yhtä yleisiä kuin 20mm:n hihnat, ja yhdessä ne asettavat vertailukohdan älykellon yleiskellon hihnoille. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on älykello, joka käyttää pikalukittavia hihnoja, se on todennäköisesti joko 20mm tai 22mm. Nämä vaihtoehdot löytyvät erilaisista sarjoista Samsungista Huaweihin ja Garminiin.

Esimerkkejä suosituista malleista, jotka käyttävät 22 mm:n yleishihnoja:

  • Garmin Venu 2
  • Amazfit GTR 3
  • Huawei Watch 3 Pro
  • Samsung Galaxy Watch 3 (45mm)

Valikoimamme yleiskellon 22mm hihnat.

24mm rannekkeet

24mm yleiskellon hihnat ovat harvinaisempia kuin 20mm ja 22mm, mutta jotkut merkit ja valmistajat käyttävät niitä edelleen. Tämä on myös mitta, jossa päällekkäisyys analogisten kellojen kanssa alkaa yleisimmin, sillä 24mm mitta on useammin käytössä muiden kuin älykellojen kanssa.

Esimerkkejä suosituista malleista, jotka käyttävät 24mm:n yleishihnoja:

  • Suunto 9
  • TicWatch Pro 5

Valikoimamme 24mm yleiskellon hihnat.

26mm rannekkeet

Lopuksi meillä on 26mm yleiskellohihnat, joka ei ole lainkaan yleinen älykelloissa, mutta on toisaalta hyvin yleinen analogisissa kelloissa. Leveä koko on mukava ja luotettava ranteen vasten.

Valikoimamme yleiskellon 26mm hihnat.

Vaihtoehtoiset koot

  • 12mm
  • 14mm
  • 16mm
  • 17mm
  • 18mm (käytetään eri merkkien, kuten Garminin, Xiaomin, Huawein ja Withingsin, pienempikokoisissa älykelloissa).
  • 19mm (suosittu joillakin pienemmillä tuotemerkeillä, kuten Haylou, Letscom, Willful ja Umidigi).

FAQ

Käytetäänkö kaikissa älykelloissa pikalukittavia rannekkeita?

Kaikki älykellot eivät käytä pikalukitushihnoja. Vaikka monet nykyaikaiset älykellot tarjoavat tämän kätevän ominaisuuden, joissakin malleissa käytetään edelleen perinteisiä tappijärjestelmiä tai omia hihnamalleja. Pikavapautuvien hihnojen saatavuus riippuu usein älykellon merkistä, mallista ja hintaluokasta.

Voinko käyttää yleiskäyttöistä älykelloranneketta tavallisessa kellossani?

Yleisesti ottaen voit käyttää älykellon yleishihnaa tavallisessa kellossa, jos korvakkeiden leveydet vastaavat toisiaan. Varmista kuitenkin yhteensopivuus kellosi korvakkeen muotoilun ja jousitangon tyypin kanssa. Vaikka se on mahdollista, tyyli ei aina sovi perinteisiin kelloihin. Tarkista mitat ja malli ennen ostamista.

Mitä eroa on Quick Release- ja QuickFit-rannekkeiden välillä?

Quick Release -hihnoissa on sisäänrakennettu jousitanko, jossa on vapautusmekanismi, joka mahdollistaa helpon irrotuksen ilman työkaluja. QuickFit on Garminin oma järjestelmä, jossa on itse hihnassa oleva painikkeella aktivoitava vapautus. QuickFit-järjestelmä on tyypillisesti kalliimmissa Garmin-kelloissa, kun taas Quick Release on yleisempi halvemmissa malleissa.


myös lukea

The Ultimate Review of the OnePlus Watch 2R
Kattava arvostelu OnePlus Watch 2R:stä. Harkitsitpa sitten kellon ostamista ja haluat tietää lisää tai olet vain utelias, löydät täältä kaiken tarvitsemasi.